Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно подмяна на турбо - алфа ромео 147 JTD 115к.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
    Колега, гарнитурата се сменя като само се разскача колектора, няма нужда да се сваля всичко!

На алфа да, но не и на фиат. Има една тръба метална която е пред щита на колектора тя отвежда антифриз до масления филтър (незнам защо), и без да се махне тя и антифриза немое отвиеш никога колекторите.

Имам един въпрос понеже знам , че алфи дизели много се правят - възможно ли е по голямо турбо с уестгейт (без геометрия) да се монтира на колата без да се променя горивото ?

днес отидох при майстор (съвсен непознат) и веднага ми скочи с оферта за 600 лева, имал същото турбо и моето било разбито тотално (отидох просто ей така, да видя колко разбират "майсторите")

От форуми се научават повече работи от колкото от майстори .
    Поздрави!

Comment

Първоначално публикувано от jimi69 Покажи съобщение
      На алфа да, но не и на фиат. Има една тръба метална която е пред щита на колектора тя отвежда антифриз до масления филтър (незнам защо), и без да се махне тя и антифриза немое отвиеш никога колекторите.

Поздрави!
      Само е разскачаш без да е махаш и ще стане, но ако много ти пречи е махни само нея.
      Развиват се гайките на колектора, издърпва се на вън колкото може и се сменя гарнитурата....
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от jimi69 Покажи съобщение

Имам един въпрос понеже знам , че алфи дизели много се правят - възможно ли е по голямо турбо с уестгейт (без геометрия) да се монтира на колата без да се променя горивото ?

днес отидох при майстор (съвсен непознат) и веднага ми скочи с оферта за 600 лева, имал същото турбо и моето било разбито тотално (отидох просто ей така, да видя колко разбират "майсторите")

От форуми се научават повече работи от колкото от майстори .
        Поздрави!
        Питай Бобо, той е в час и с турбото и с евентуални промени в софтуера при смяна с друг модел
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

А имате ли си на представа от къде мога да взема заводската гарнитура за ФИАТ (тая на колектора)
          И дали е добра идея да се маже с тия кремчета дето ги слагат там да уплатняват ?

Comment

14 кинта гарнитура от ламаринка двойна
            смени се и спря да стърже

Comment

Working...
            X